Voluntariat Penitenciari

Programes

Voluntariat Penitenciari

La FCVS posa en marxa el programa Voluntariat Penitenciari, es tracta d’un nou programa que s’afegeix als de voluntariat en salut, voluntariat i empresa i voluntariat internacional.

L’objectiu és agrupar les entitats que ja treballen en aquest àmbit per donar-los suport en els seus projectes. D’altra banda, la FCVS fa una crida a totes les entitats i proposa que s’obrin projectes d’actuació a l’interior dels centres penitenciaris i també projectes de suport a l’exterior de la presó.

Àrees generals de l’acció voluntària en l’àmbit de l’execució penal definides per la Taula de Participació Social:

  • Sociocultural: Es tracta d’activitats lúdicoeducatives i culturals que ajuden a obrir a l’intern la seva visió vers la societat connectant-lo amb l’actualitat.
  • Promoció per a la salut: Aquest àrea d’intervenció té com a objectiu realitzar activitats d’informació i orientació pel que fa a hàbits i cura de la salut ensenyant determinades pràctiques quotidianes més saludables, perquè l’intern en prengui consciència en el seu desenvolupament personal.
  • Formació: Es refereix a activitats de suport a l’àrea educativa amb tasques de suport escolar i formatives, reglades i no reglades. Inclou entre d’altres: reforç escolar, idiomes, formació artística, ocupacional, etc.
  • Esportives: Es centra en la promoció de l’esport com a vehicle per a treballar aspectes relacionats amb la salut i cura del cos així com altres valors: solidaritat, esforç personal, activitat en equip.
  • Acompanyament educatiu: Són aquelles activitats en què es treballa l’establiment de relacions personals d’acció i promoció solidària, dirigides a millorar l’estat d’ànim i l’autoestima de les persones internes, mitjançant l’escolta activa.
  • Acompanyament en la comunitat: Recull un seguit d’accions de suport en les activitats de la vida quotidiana i promou els hàbits saludables i les habilitats socials a les diferents àrees de desenvolupament de la persona: laboral, social, familiar.
  • Assistència jurídica: Els voluntaris/àries que realitzen aquest tipus d’activitats col·laboren amb l’equip professional dels centres en la tasca d’orientació en temes jurídics.

Agenda

«  
  »
dl dm dc dj dv ds dm
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31